tirsdag den 16. juli 2013

Bryg 12 - Weizen

50% WEY Pilsner (3-5 EBC)
50% WEY Wheat Pale (3-5 EBC)
Lille sjat havregryn for at opnå skum

Hersbrucker Pellets 6% (60 min)

Brewferm Blanche gær

OG: 1052
FG: 1013
ABV: 5,2%
Farve EBU: 6
Bitterhed IBU: 12

Skema:
65c: 60 min
72c: 20 min
78c: 1 min
Derefter koge i 60 min


Dette er første gang jeg benytter mig af Brewferm Blanche gær - en tørgær af Saccharmyces cerevisiae velegnet til hvede og wit. Fermentis' S-33 er for mig ikke en ægte hvedegær, men blot en allrounder. Under gæringen duftede den rigtig godt, men havde også læst beretninger om, at gæren desværre ikke var så hvede-agtig (banansmag) som gæringsduften antydede.

Kraftig skum. Aroma af krydderier, hvede, lidt banan. Kraftig karboneret.

Smag af neutral malt og hvede, går over i krydderier og lidt frugt, en anelse banan. Svagt humlet, neutral bitter, let tør.

Maltudvælgelsen er en no-brainer, 50% af pilsner og hvede - det mest spændende var selvfølgelig gæren - og de lidet positive beretninger var desværre korrekte. Vel er der en antydning af banan, men ikke særlig udtrykt. På det punkt ligner den S-33. Det gør dog ikke denne bryg dårlig - det smager blot ikke helt som en weizen.

Der er saft og kraft i malt- og hvedesmag, Hersbrucker humlen kan lige smages let, den ender da på en let tørhed - så alt det andet er i orden. Jeg kommer ikke uden om en flydende gær næste gang. Generel en flot og frisk weizen der slår de fleste kommercielle. 4 sikre glas!


Ingen kommentarer:

Send en kommentar