lørdag den 30. august 2014
Bryg 15 - Lys Stærk Belgisk Ale
Opskrift til ca. 20 l.:
7000 g WEY Pilsner (3-5 EBC)
1000 g WEY Wheat Pale (3-5 EBC)
20 g Magnum Pellets 16% (60 min)
20 g East Kent Golding Pellets 6% (10 min)
20 g Cascade 5% (10 min)
WLP-500 (Chimay) fra gær-enhancer
OG: 1075
FG: 1007
ABV: 9%
Farve: 10 EBC
Bitterhed: 31 IBU
Skema:
65c: 60 min
72c: 30 min
78c: 1 min
Derefter koge i 60 min
Forsøg på ganske kraftig Lys Stærk Belgisk Ale uden nogen form for tilsat sukker, både som eksperiment for at undersøge, om frugtsmagen fra Chimay-gæren stadig er til stede, samt hvor kraftig maltsmagen ender. Lidt amerikansk aromahumle for at give den et mere moderne præg.
Meget kraftig skum. Aroma af citrus, blomster, krydderier og malt. Kraftig karboneret.
Smag af meget kraftig, bitter malt, går over i citrus, blomster, krydderier, en anelse frugt til sidst. Kraftig humlet, bitter.
Ganske kraftig aroma, citrusduften fra Cascade humlen kommer først, men ganske mange aromanuancer, dog ingen tydelig frugtaroma. Smagsstyrken er ganske ekstrem, der er virkelig saft og kraft i alle de mange smagsnuancer fra humlerne, den lyse malt men også en anelse frugt fra gæren, der øges ved opvarmning. Absolut ikke letdrikkelig, men ikke for ekstrem - faktisk ganske fint balanceret, dog burde Cascade humlen måske være endnu kraftigere. Virkelig vellykket bryg der blot bliver endnu bedre ved opvarmning. 5 glas!
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar