tirsdag den 16. juli 2013

Bryg 11 - Sour Ale


62% WEY Pilsner 3-4 EBC
15% WEY München 12-17 EBC
15% CM Cara Red 50 EBC
8% WEY Acidulated Malt 3-6 EBC

Goldings 5,69% (90 min)

Safbrew T-58 gær

OG: 1054
FG: 1016
ABV: 5,2%
Farve EBU: 18
Bitterhed IBU: 23

Skema:
65c: 90 min
78c: 1 min
Derefter koge i 60 min

Brygdato: 23-04-2013
Flasket: 22-05-2013
Fermentering: 29 dage


Forsøg på at sour belgisk ale, opskrift fra "Håndbog i Ølbrygning af Simon Wrisberg". Desværre opstod nogle problemer med min nye gærtank, der åbenbart ikke sluttede helt tæt - så den er sandsynligvis ikke færdiggæret, er dermed blevet en anelse for sød.

Kraftig skum. Aroma af blomster og karamel. Mellem karboneret.

Smag af let sød malt, går over i en blomstret smag, let sour til sidst. Mellem humlet, let sød, let sour.

Det blev en dejlig, frisk bryg med en anelse sour i sig - desværre også lidt for sød til denne ølstil. Kan dog stadig fint drikkes - trods den svage alkoholstyrke er der kraft i malt- og humlesmag.

Opdatering 3 mdr. efter flaskning: Efter nogle måneder på flaske efter en varm sommer, er den ved at være gæret helt ned - karboneringen er dermed blevet kraftig, heldigvis gemt i stærke flasker. En noget stikkende bitterhed fra humlen, egentlig kraftig maltsmag - er ved at være let bitter. Er nu nedgæret til 1008!

Selv om den ikke blev så sour som håbet, er den stadig frisk og egentlig også fyldig. 4 glas!


Ingen kommentarer:

Send en kommentar