tirsdag den 16. juli 2013
Bryg 13 - Hyldeblomst weizen
Samme opskrift som Bryg 12, bortset fra tilsat hyldeblomst og reven citronskal. Opskrift for 20 l i gærtank:
3000 g WEY Pilsner (3-5 EBC)
3000 g WEY Wheat Pale (3-5 EBC)
25 g Hersbrucker Pellets 6% (60 min)
20 g Citronskaller
80 g Hyldeblomst
3 tsk Brewferm Blanche
OG: 1060
FG: 1014
ABV: 6,1 %
Farve EBC: 9
IBU: 16
Skema:
65c: 60 min
72c: 20 min
78c: 1 min
Derefter koge i 60 min
Mellem skum. Aroma af hyldeblomst og citrus. Svagt karboneret.
Smag af let sød malt, går over i hyldeblomst og citrus. Svagt humlet, let sød.
Desværre brygget med samme, kedelige gær som Bryg 12, bortset fra det fint balanceret - både mht. sødme og tilsætningen af hyldeblomst og citron. Ganske fyldig og smagsfuld.
Etiketter:
11G Krydret øl,
4 Glas,
6-7%
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar