søndag den 18. oktober 2015

Bryg 17 - Hyldeblomst


2014-06-09 Weizen med hyldeblomst

3000 g CM Pilsner (3-5 EBC)
3000 g WEY Wheat Pale (3-5 EBC)

30 g Hersbrucker Pellets 6% (60 min)

20 g Citronskaller
100 g Hyldeblomst

3 tsk Brewferm Blanche

OG: 1056
FG: 1001
ABV:  7,3 %

Skema:
65c: 60 min
72c: 20 min
78c: 1 min
Derefter koge i 60 min

Kraftig skum. Aroma af hyldeblomst. Kraftig karbonering.

Smag af bitter malt og hyldeblomst. Svagt humlet, bitter, tør.

I forhold 2013 udgaven lidt mere hyldeblomst og kraftigere alkohol, med Brewferm Blanche gæren der giver et ganske bitter og tør nedgæring, ender den temmelig ekstremt. Den tørre, bitre hyldeblomst er altdominerede, så den er endt som en hyldeblomst med fuld IPA -egenskaber - uden den store humle! Frisk og ekstremt. 4 glas!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar