søndag den 18. oktober 2015

Bryg 19 - Julebajer 2014


2014-10-05 Bryg 19 - Julebajer 2014

5000 g WEY Pilsner 3-5 EBC
1000 g WEY Abbey 45 EBC
1000 g CM Crystal 150 EBC

 500 g Mørk Kandis

15 g Magnum Pellets 16% (60 min)
10 g Saaz 4% Pellets (10 min)

12g Koriander
10g Stjerneanis

WLP-550 gær

OG: 1074
FG: 1010
Farve: 62 EBC
Bitterhed: 22 IBU

ABV: 8,5%

Skema:
65c: 60 min
72c: 20 min
78c: 1 min
Derefter koge i 60 min

Kraftig skum. Aroma af sød malt, krydderier, karamel og brød. Kraftig karboneret.

Smag af let sød malt, går over i karamel, krydderier, mørke frugter og lidt lakrids og brød. Mellem humlet, let bitter.

På trods af den teoretisk lave bitterhed på 22 IBU, forekommer den mere bitter - heldigvis pakker det fint, men den smagbare Saaz humle. En hel række udefinerbare smagsnuancer ligger i baggrunden, men sådan er det perfekt i en mørk stærk belgisk ale - kan de tilsatte krydderier defineres, er de for kraftig doseret. Ingen kraftig ristet malt smag på trods af 2/7 af malten er ristet, men ender varm, fyldig og egentlig ikke så sød julebajer-agtig, hvis man foretrækker det. Dejlig bryg, der stadig holder, 11 måneder efter flaskning! 5 glas!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar