mandag den 29. april 2013

Bryg 9.1 - Saison


75% WEY Pilsner (3-4 EBC)
13% WEY Vienna (6,5 EBC)
 6% CM Cara Ruby 50 EBC
 6% Lys kandis

Styrian Golding 4,6% (90 min)
East Kent Golding 8,1%  (15 min)
East Kent Golding 8,1%  (5 min)

WLP-566 gær

Skema:
65c: 90 min
78c: 1 min
Derefter koge i 90 min

Brygdato: 2013-02-23
Flasket: 2013-05-01
Fermentering: 67 dage

Samme bryg som 9.2, dog er denne bryg opvarmet af varmebånd for at afprøve, om opvarmningen giver anderledes gærsmag - det skulle give mere frugt.

OG: 1068
FG: 1002
ABV: 8,8 %
Farve EBU: 14
IBU: 23

Svagt skum. Aroma af frugt, lys malt og lidt blomster. Mellem karbonering.

Smag af let sød malt, går over i frugtagtig smag, en anelse blomster. Svagt humlet, let sød, let tør, let sur.

Lang og varm malt- og frugtsmag - kunne dog tåle lidt mere karbonering og aromahumle, den distinkte gærsmag dominerer. Mangler en anelse i forhold til Bryg Nr 10 - og da jeg er min egen største kritiker, ender denne kun på 4 glas!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar