onsdag den 20. februar 2013

Bryg 4 - Mørk Stærk Belgisk med WLP-500


44% WEY Pilsner
33% WEY Abbey
11% WEY Cara Belge
11% Rørsukker

Saaz 2,9% (75 min)
Kanelrør (15 min)

White Labs WLP-500 (Chimay)

Skema:

65c: 60 min
72c: 40 min
78c: 1 min

Brygdato: 18-10-2012
Flasket: 24-11-2012
Fermentering: 37 dage

OG: 1106
FG: 1028
ABV: 10,3 %
Farve EBU: 37
IBU: 11

Mit prestigebryg som indtil videre har voldt mig så meget besvær. Jo, jeg BURDE havde benyttet mig af en gær-enhancer og vel har WLP-500 gæren problemer over 9%. Resultat: Gæren var totalt færdig ved flaskning, så der kom ingen karbonering. Efter 2½ måned satte jeg bryggen til gen-fermentaring med noget BrewFerm gær. Den stoppede med at ploppe efter et par dage ved 22 grader. Jeg satte et varmebånd på gærspanden, og den begyndte igen at ploppe. Efter en uges tid lod jeg den flaske. FG er den samme - 1028, men formoder den nye gær har ædt lidt af den gamle karboneringssukker, så reelt er bryggen kraftigere end de 10,3%.

Jeg afventer et par uger med anmeldelsen, når karboneringen skulle være færdig.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar