onsdag den 20. februar 2013
Bryg 4 - Mørk Stærk Belgisk med WLP-500
44% WEY Pilsner
33% WEY Abbey
11% WEY Cara Belge
11% Rørsukker
Saaz 2,9% (75 min)
Kanelrør (15 min)
White Labs WLP-500 (Chimay)
Skema:
65c: 60 min
72c: 40 min
78c: 1 min
Brygdato: 18-10-2012
Flasket: 24-11-2012
Fermentering: 37 dage
OG: 1106
FG: 1028
ABV: 10,3 %
Farve EBU: 37
IBU: 11
Mit prestigebryg som indtil videre har voldt mig så meget besvær. Jo, jeg BURDE havde benyttet mig af en gær-enhancer og vel har WLP-500 gæren problemer over 9%. Resultat: Gæren var totalt færdig ved flaskning, så der kom ingen karbonering. Efter 2½ måned satte jeg bryggen til gen-fermentaring med noget BrewFerm gær. Den stoppede med at ploppe efter et par dage ved 22 grader. Jeg satte et varmebånd på gærspanden, og den begyndte igen at ploppe. Efter en uges tid lod jeg den flaske. FG er den samme - 1028, men formoder den nye gær har ædt lidt af den gamle karboneringssukker, så reelt er bryggen kraftigere end de 10,3%.
Jeg afventer et par uger med anmeldelsen, når karboneringen skulle være færdig.
Etiketter:
10-11%,
10D Mørk Stærk Belgisk Ale
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar